آشنایی با انگشتر نقره مرردانه و زنانه توپاز

مکانهای برجسته پیدایش نگین انگشتر نقره مردانه و زنانه توپاز در اتحاد جماهیر شوروی سابق در ناحیه نرشیسنگ سیبری و مورسینسک واقع در رشته کوه های اورال قرار دارد و در ایالات اومی و مینو ژاپن و هم در سان لوئیس پوتوسی مکزیک یافت می گردد. از سال ها پیش برزیل منبع اصلی تدارک ی توپاز زرد رنگ بوده هست. در سال 1940 چند بلور درشت کاملا شکل دار توپاز بیرنگ از همین محل بدست آمد که وزن بزرگترین آنها 596 پاوند بود.



جرم حجمی آن حدود 3?4 تا 3?6 می باشد. و جلای شیشه ای داشته و به رنگ های زرد، صورتی، زرد روشن، مایل به آبی، سبز و بیرنگ دیده می گردد. یک کانی شفاف تا نیمه شفاف هست. توپاز شرف آنلاین نگینی قوی لیکن شکننده (به ادله تورق صفحه ای کامل) با دشواری 8 در معیار موس و رنگ خاکه سفید هست. ترکیب شیمیایی همان گوهر آلومینیوم فلور و سیلیکات بوده و امکان سنتز مصنوعی آن هم وجود دارد. نگین توپاز سنگی شفاف تا نیمه شفاف با جلای شیشه ای میباشد. همان نگین شامل ناخالصی های کریستالی و گاه به شکل ستاره دنباله دار می باشد.
مصریان گوهر نگین انگشتر نقره مردانه و زنانه توپاز را سمبل آفتاب می فهمند. یونانیان بمیباشدان باور داشتند که همان گوهر باطل نماینده جادو و جادوست. رومیان هم عقیده داشتند که توپاز زیاد شدن دهنده هوش و وفاداری می باشد و برای معالجه خونریزی و آسم هم از آن بهره بردن می نمودند. جالبست بفهمید در برزیل توپاز سمبل دندانپزشکان هست.
شیوه به وجود آمدن نگین انگشتر نقره مردانه و زنانه توپاز اکثرا بمذهب صورت میباشد که در مراحل آخر سرد گشتن ماگما به وجود آمدن می گردد و تبلور می یابد و بیشتر با کانیهای تورمالین، کاسیتریت، آپاتیت، فلئورین و بریل همراه هست. بستر رودخانه ها، ریولیت ها و سنگهای پگماتیت فهمه بزرگ می توانند شامل بلور های همان سنگ باشند.

 



همان کانی را که جواهر شناسان مردم عادی با نام آن بخوبی آشنایی دارند اغلب با سیترین (گونهی کوارتز) topaz و یا محصولات سنتز گردیده و شیشه غلط می گیرند. درواقع سیترین گونهی کوارتز و از خانواده آمیتیست می باشد که با حرارت زیاد تبدیل به رنگ زرد در می آید و به اشتباه نگین انگشتر نقره مردانه و زنانه توپاز نامیده می گردد. به همان علت برای تمایز آن گاهی آنرا “نگین انگشتر نقره مردانه و زنانه توپاز گرانبها ” می خوانند.
همین نگین معمولا برتر از سنگهای روشن بقیه پدیده چند رنگی را نمایان می نماید. همان سنگ شامل سه پدیده رنگی زرد مایل به قهوه ای، زرد و زرد مایل به نارنجی در سه جهت کریستالوگرافی میباشد. بطور کلی همان نگین شامل رنگهای روشن نبوده و اغلب به رنگ زرد مایل به سرخ فام دیده می گردد.