هوش مصنوعی و طبیعی

یکی از استادان برتر دانشگاه های ایران را دیدیم که می گفت: " به طور کلی نظریه هوش مصنوعی یک نظریه پایه ای است و دلایلی برای اثبات آن وجود ندارد."

با توجه به این که استدلال قانع کننده ای برای اثبات نظریه هوش مصنوعی موجود نیست. بهتر است که توانایی های رایانه بررسی شود. در این خصوص ادعا می شود که رایانه ها قادر خواهند بود هرگونه فعالیت هوشمندی را انجام دهند. در صورت پذیرش این مهم، سئوالهای اساسی مطرح می شوند. که سئوالات زیر از آن جمله اند. اولا" منظور از فعالیت هوشمند چیست و ثانیا" با توجه به این که لازمه کار در رایانه ها برنامه دقیق و جزء به جزء است آیا قانون هوش بشری پایه گذاری و ایجاد شده یا خیر در پاسخ به این سئوال به سراغ استادان دانشگاه و دانشجویان رفتیم. دکتر اسداله مهدوی عضو هیات علمی دانشگاه می گوید: " برای بررسی این موضوع مطالعات زیادی شده و در موارد زیادی اشتراک حاصل شده است. اما نکته ای در مورد هوش مصنوعی که هنوز باقی است این است که آیا ما می توانیم نوعی هوش انعطاف پذیر به رایانه بدهیم. به صورتی که قادر به حل مساله از هیچ باشد؟ به عبارتی مساله ای کاملا" متفاوت از مسائلی که قبلا" با آن روبه رو بوده است؟ همچنین این که چگونه یک رایانه برنامه ریزی میشود تا بداند که چه زمانی از مرزهای یک قاعده تجاوز کند. "

شعور یکی دیگر از نقاط انفصال هوش بشری و مصنوعی است. طبق تعریف دانشمندان هوش مصنوعی از شعور در رایانه، آگاهی به عنوان تجربه حسی، خود شعور است. بر طبق این تعریف، دانشمندان سعی کرده اند نقش شعور را در شبیه سازی تقلیل دهند. اما در واقع این امر غیر ممکن است. مثلا" ما نمی دانیم چگونه به رایانه ها احساس بدهیم.