فال حافظ با معنی

تصور بسیاری از مردم این است که کلمه “فال” فارسی می باشد اما ” فال ” از جمله کلمات عربی می باشد ولی جالب است بدانید که این کلمه در قرآن نیامده است ولی معادل هایی برای آن در قرآن کریم پیدا می شود . طالع گرفتن فقط و فقط در فرهنگ ایرانی موجود نیست بلکه دارای معنا و مفهومی بسیار قدیمی و باستانی می باشد که حتی در زمان قبل از میلاد مسیح هم در سرزمین روم از آن استفاده می شده است . پس این را بدانید که طالع گیری یکی از مواردی نیست که به تازگی مرسوم شده باشد . جمعیت کثیری هستند که هنوزم که هنوزه در اوقاتی به اثر با شکوهی هم چون مولوی و حتی به حماسه عظیمی چون شاهنامه فردوسی و فال حافظ با معنی fale hafez تفال می زنند و این فرهنگ در حال کم رنگ شدن است . زمانی در شب هایی هم چون شب های یلدا یا مواقعی که اعضای خانواده دور هم جمع می شدند ؛ دیوان حافظ یکی از عضوهای مهم در آن جمع محسوب می شد که متاسفانه امروزه جای خود را به رسانه ها داده است . در حال حاضر نیز کمتر کسی به حافظ تفال می زند یا اینکه از قرآن استخاره بگیرد .

 

ابتدایی ترین تاریخی که در رابطه با  فال تاروت یا فال تاروت صغیر به آن اشاره گردیده است به سال 1390 میلادی آن هم در قاره اروپا باز می گردد . این در حالی است که بعضی ها معتقد هستند که fale taroot چه از تاروت کبیر یا از تاروت صغیر به سال 12 میلادی بر می گردد . شاید دانستن این نکته نیز جالب بشد که بدانید فال تاروت در قدیم بعنوان گنجینه ای تاریخی در پیش بزرگان و حاکمان نگاه داشته می شده است به این منظور که مردم عوام نیز به آن دسترسی نداشته باشند . شاید این نکته نیز جالب باشد که هم اکنون در یکی از موزه هایی که در کشور ایتالیا وجود دارد ( در شهر ونیز ) کارت هایی مشاهده شده است که این کارت ها به سال هزار و چهار صد و پنج میلادی نسبت داده می شود .
در دوره ای در کشور انگلیس از کارت های تاروت کبیر ممانعت می گشت که به همت بعضی از افراد این کارت ها به درگاه بزرگان کشوری راه یافت تا از این میراث نگه داری شود . در آن زمان کولی ها بودند که نسل به نسل و سینه به سینه این کارت های تاروت taroot را برای نسل اکنون حفظ نمودند .